ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΠ

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους

Στις 20/12/2017 μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων αυτού με τον Πρόεδρο του Τμήματος. Ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ανάρτηση του προγράμματος της εξεταστικής.

Η συζήτηση περιλάμβανε και άλλα ζητήματα της Σχολής, όπως για παράδειγμα την μη πραγματοποίηση των μαθημάτων εντεταλμένης διδασκαλίας  και την υποχρηματοδότηση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος έδωσε σαφείς διευκρινίσεις στα θέματα που θίχθηκαν και μας ενημέρωσε πως το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στις 27/12 και όχι στις 26 που κάποιοι αναφέρανε. Το ζήτημα δεν είναι όμως στην ημερομηνία δέσμευσης, αλλά στο ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανάρτηση του προγράμματος με ευθύνη όλων των αρμόδιων οργάνων.

Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό και κατανοητό πως οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνον τον Πρόεδρο του Τμήματος αφού δεν είναι αυτός καθόλα αρμόδιος. Σημαντικό ρόλο έχει και η Γραμματεία του Τμήματος, η οποία παρακολουθεί μονίμως από απόσταση τις εξελίξεις  και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος αποστασιοποιείται από τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν πιέζει από την πλευρά της τους καθηγητές που είναι ευθύνη τους το πρόγραμμα και περιμένει κάποιο αόρατο χέρι να ενεργήσει.

Θα ήταν ειλικρινές λοιπόν να μην υπάρχει εμμονή και μόνιμη στοχοποίηση σε ένα συγκεκριμένο άτομο, μόνο και μόνο επειδή βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Ως ΔΑΠ Οικονομικού καλούμε όλους τους διοικούντες του Τμήματος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια κάτω από το τραπέζι στις πλάτες των συμφοιτητών μας. Απαιτούμε να ανακοινωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές και όσοι δεν έχουν μιλήσει για τις συνεχόμενες καθυστερήσεις να πάρουν επιτέλους ανοιχτή θέση