ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Διοικητικό Συμβούλιο Τμήματος: 6 Χρόνια Φοίτησης

Δείτε την πρότασή μας για τη νομοθετική ρύθμιση που φημολογείται ότι θα μπει στο νέο νόμο – πλαίσιο για τα Α.Ε.Ι.. Θα συζητηθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος – 2/5/2006.

 

Αθήνα, 10 Απριλίου 2006

Προς: Πρόεδρο Τ.Ο.Ε., Αν. Καθ. Π.Ε. Πετράκη,

Δ.Σ. και Γραμματεία Τ.Ο.Ε.

 

Κοινοποίηση: Προς κάθε ενδιαφερόμενο

 

Κύριε Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ έντονα αυτήν την περίοδο τους επί πτυχίω φοιτητές του Τμήματός μας και όχι μόνο.


Σήμερα, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών έχει 7.688 φοιτητές. Από αυτούς, οι 5.300 έχουν μπει στο Τμήμα προ του 2001 (6ο έτος) και αποτελούν τους επί πτυχίω φοιτητές. Αυτοί είναι φοιτητές που για ποικίλους λόγους δεν κατόρθωσαν να τελειώσουν έγκαιρα με τις σπουδές τους.

Πολλά ακούγονται, όμως, τον τελευταίο καιρό σχετικά με το να περιοριστούν τα χρόνια φοίτησης σε 6. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε τέτοιου είδους νομοθετική ρύθμιση, διότι και αιφνιδιάζει τους ήδη φοιτούντες, καθώς απειλούνται να αποπεμφθούν από το Τμήμα και είναι εντελώς αντιδεοντολογική διότι δεν είναι δυνατό να περιορίζει κανείς σε κανέναν το δικαίωμα στη μόρφωση και στην παιδεία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Καλούμε τα όργανα του Τμήματος να υποστηρίξουν το αίτημα αυτό και να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς η σχετική απόφασή.

Αναμένοντας άμεση απάντησή σας σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

 

Μετά τιμής,

ΔΑΠ Οικονομικού