ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Διπλή εξεταστική: Άλλη μια δικαίωση της ΔΑΠ

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή , ορίζεται η διεξαγωγή ¨διπλής εξεταστικής¨ για την προσεχή χειμερινή εξεταστική που αφορά τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στη Σχολή από το 2003 και πριν.

Κατανοώντας όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες φοιτητών, η ΔΑΠ αιτήθηκε επίσημα προς τους αρμόδιους φορείς και τον Υπουργό Παιδείας, η εφαρμογή της τροπολογίας να ισχύσει για το σύνολο των φοιτητών, ανεξαρτήτως του έτους εισαγωγής τους. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον Υπουργό, αποστέλλοντας έγγραφη απάντηση στο αίτημα .

Με την εφαρμογή της διπλής εξεταστικής, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις σπουδές τους, να εξέλθουν στην αγορά εργασίας και δεν θα αναγκάζονται να αναμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για την περάτωση των σπουδών τους.

Ως ΔΑΠ Οικονομικού αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και με δεδομένες τις δυστοκίες αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι φοιτητές, ειδικά τους τελευταίους μήνες, καλούμε την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα για ¨διπλή εξεταστική¨, υπερψηφίζοντάς το στη Βουλή.

Για του λόγου το αληθές ιδού η απάντηση απο το Υπουργείο Παιδείας:

ΔΑΠ Οικονομικού

Πάντα δίπλα στο φοιτητή