ΕΚΛΟΓΕΣΙΣΤΟΡΙΑ

Δ. Φοιτητικές Εκλογές

Η σταθερή πορεία της ΔΑΠ Οικονομικού τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα έχουμε ήδη αναφέρει.


Το 1998 η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού πήρε τη δεύτερη θέση στις Φοιτητικές Εκλογές με διαφορά μίας ψήφου και ποσοστό 28%.

Εκείνη η χρονιά ήταν το έναυσμα για τη μετέπειτα ανοδική της πορεία. Το 1999, η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού με τον Κώστα, το Χάρη, το Στέργιο και τα άλλα παιδιά φτάνει στο 34,44% και γίνεται η Πρώτη Δύναμη!.

Το 2000 ανεβαίνει στο 38%. Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή… Το μέλλον διαγραφότανε λαμπρό…

Το 2001 με πρωτοστάτες τον Άγγελο και τον Αντώνη η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού φτάνει το 42%.

Το 2002 σφραγίζεται το πρώτο μέρος της αναγέννησης της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού, καθώς οι φοιτητές την επιβραβεύουν με το ποσοστό του 50% και την πρώτη της αυτοδυναμία στο Τμήμα μας.

Το 2003, πλέον, τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά. Η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού αρχίζει και μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα των Φοιτητικών Εκλογών της χαρίζει ποσοστό της τάξης του 57,94%.

 

Το 2004, η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού ανεβαίνει στο 59,24%.

 

Το 2005 γίνεται ένα ακόμη άλμα προς τα πάνω. Η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων σας, πλέον είναι στο 62,36%.

 

Το 2006, στις Φοιτητικές Εκλογές, που έγιναν αρχές Απριλίου, οι φοιτητές και πάλι επιβράβευσαν τις προσπάθειες και το έργο, που έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Οικονομικού δίνοντας πάνω από 1000 ψήφους και ποσοστό 61%.

Το 2007 η ΔΑΠ-Οικονομικού αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη και για έκτη συνεχόμενη χρονιά αυτοδύναμη με ποσοστό 55,7%.

Το 2008, η ΔΑΠ – Οικονομικού αυξάνει το ποσοστό της και τον απόλυτο αριθμό ψήφων της και αγγίζει το 56% σε ποσοστό και της 976 ψήφους.

 

Το 2009, στις Φοιτητικές Εκλογές, η ΔΑΠ – Οικονομικού αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 823 ψήφους και κέρδισε την αυτοδυναμία με ποσοστό 55%.

 

Το 2010, στις Φοιτητικές Εκλογές, η ΔΑΠ – Οικονομικού αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και κέρδισε την αυτοδυναμία της με ποσοστό 52%.

To 2011, η ΔΑΠ προετίνει τη δημηουργία Σχολής Οικονομικών Επιστημών και οι φοιτητές την επιβράβευσαν δίνοντάς της ποσοστό 57%.

 

Το 2012, η ΔΑΠ-Οικονομικού παραμένει πρώτη στις καρδιές των φοιτητών που της χάρισαν ακόμα μια αυτοδυναμία με ποσοστό 52%, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά και πρωτοπόρα

Τo  2013, Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 15η πρωτιά με ποσοστό 48%

To 2014 , Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 16η πρωτιά της με ποσοστό 47%.
Το 2015 , Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίζει την 17η πρωτιά της με ποσοστό 43,72%.
Το 2016 , Η ΔΑΠ-Οικονομικού κερδίσε την 18 η συνεχόμενη πρωτιά της με ποσοστό 45%. Ευχαριστούμε τους 1187 φοιτητές που συμμετείχαν στην διαδικασία των εκλογών.

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Μαΐου, η ΔΑΠ-Οικονομικού αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για 18η συνεχόμενη φορά.Από τους 1187 φοιτητές που έλαβαν μέρος στην πλέον  δημοκρατική διαδικασία, πήρε 511  ψήφους συγκεντρώνοντας έτσι 45%.
Πιο συγκεκριμένα, στην κάλπη του Α’  Ετους έλαβε 101 ψήφους το οποίο συνιστά παραταξιακή αυτοδυναμία ενώ η κάλπη του Πτυχίου βγήκε και αυτή αυτοδύναμη με ποσοστό 51%.
Τα νούμερα αυτά σημαίνουν οτι οι πρωτοετείς φοιτητές βλέπουν το έργο μας ενώ οι μεγαλύτεροι συνεχίζουν να το θαυμάζουν και να το στηρίζουν.
Παράλληλα, οι φετινές εκλογές έδειξαν τη πόρτα της εξόδου σε μειοψηψίες της αριστεράς και έδειξαν οτι οι απαρχαιωμένες και ακραίες αντιλήψεις δεν έχουν χώρο στο Οικονομικό.Το συνολικό αποτέλεσμα έδωσε μια ηχηρή απάντηση στο ψέμα,στην υποκρισία,στην προπαγάνδα και στον λαΐκισμό ορισμένων.Οι σειρήνες που ηχούσαν κατα τη διάρκεια όλου του ακαδημαϊκού έτους, σώπασαν μετά το πέρας της καταμέτρησης.
Ως ΔΑΠ-Οικονομικού, θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό την κατάθεση προτάσεων, τη διεκδίκηση τους, με γνώμονα το κοινό καλό και την καλυτέρευση του επιπέδου των σπουδών μας. Η παράταξη μας, πιστή στις αρχές και στις αξίες που την διέπουν εδώ και τόσα χρόνια παράγει έργο και επιβραβεύεται κάθε χρόνο στην διαδικασία των εκλογών.

Έτσι, κλείνουμε 18 χρόνια στην κορυφή και  12 χρόνια αυτοδυναμίας με ποσοστά πολύ υψηλά, αλλά με θέληση ακόμη μεγαλύτερη να προσφέρουμε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και τους συμφοιτητές μας το μέγιστο των δυνατοτήτων μας.