ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ενιαία Διανομή Συγγραμμάτων

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2005

Προς: Πρόεδρο Τ.Ο.Ε., Αν. Καθ. Π.Ε. Πετράκη,

Δ.Σ. Τ.Ο.Ε.

Κοινοποίηση: Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Κύριε Πρόεδρε,

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος μας είναι η διανομή των απαραίτητων διδακτικών συγγραμμάτων.

Η διανομή τον τελευταίο καιρό γίνεται συνολικά από περίπου 25 βιβλιοπωλεία. Έτσι, προκειμένου να το προμηθευτούν οι φοιτητές διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις ανά το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, ενώ παράλληλα χάνουν αρκετό πολύτιμο χρόνο και από τις παραδόσεις των μαθημάτων. Ως γνωστόν, η διανομή συγγραμμάτων γίνεται κυρίως πρωινές ώρες, αφού έχει ξεκινήσει το ακαδημαϊκό εξάμηνο.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα μέρη, όπου διανέμονται τα συγγράμματά μας: Χαριλάου Τρικούπη, Ασκληπιού, Σόλωνος, Ζαλόγγου, Δεριγνύ, Ιπποκράτους, Σαρρή, Πεσματζόγλου, Σταδίου, Μασσαλίας, Αλκιβιάδου, Αβέρωφ, Φερρών, Νικηταρά, Στουρνάρη, Διδότου κλπ.

Μέσα σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε, έχουμε και το γεγονός να μοιράζονται βιβλία μας ακόμη και στο Θησείο και το Βοτανικό, μέσα σε μέρη – βιβλιοπωλεία – αποθήκες ή καλύτερα ημιυπόγεια γκαράζ, όπου ακόμη και η προσέλευση με τη συγκοινωνία καθίσταται δύσκολη.

Καλούμε, λοιπόν, το Τμήμα να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός χώρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα διανέμονται όλα τα βιβλία όλων των μαθημάτων. Πιθανά τέτοια σημεία είναι στην Ιπποκράτους 15, στην Πεσματζόγλου 8, στη Σταδίου 5 ή στην Ευριπίδου 14.

Μετά τιμής,

ΔΑΠ Οικονομικού