Σχετικά με την εξέταση – Οικονομετρία

Share at Social

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Μήνυμα: 

1) Εξέταση

  • Η εξέταση του μαθήματος είναι την Παρασκευή 29/09, ώρα 18:00-20:00.
  • Η εξέταση θα είναι δίωρη (2:00) και θα είναι τρία (3) θέματα όπου θα επιλέξετε τα δύο (2). Τo στυλ της εξέτασης θα είναι όπως οι παλιότερες δια-ζώσης εξετάσεις. Η λύση τους θα απαιτεί αναλυτικά τα βήματα όπως στις λύσεις των ασκήσεων.
  • Κάντε πολύ εξάσκηση στα παλιά θέματα (δείτε στον φάκελο «Παλιά Θέματα» στα «Έγγραφα» της η-τάξης). Στις «Συζητήσεις» στην η-τάξη στις «Ερωτήσεις – Απαντήσεις» δείτε ποια παλιά θέματα είναι άλλων καθηγητών, τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παρόμοια με τα δικά μου. Οπότε δείτε τα και αυτά, αλλά μπορεί κάποια ερωτήματα να είναι εκτός. Τα θέματα Ιουνίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2020 αντιστοιχούν σε εξέταση 1:30 ώρας, γι΄ αυτό είναι διαφορετικοί οι βαθμοί που αντιστοιχούν στα ερωτήματα σε σχέση με άλλες χρονιές.
  • Η εξέταση θα είναι χωρίς τυπολόγιο. Να φέρετε μαζί σας επιστημονική αριθμομηχανή (επιστημονικό κομπιουτεράκι) που να έχει τετραγωνική ρίζα και εκθετικό/λογάριθμο. Η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν επιτρέπεται.
  • Η ύλη για την εξέταση είναι όλα τα αρχεία θεωριών και ασκήσεων στα «Έγγραφα» στην η-τάξη και τα αντίστοιχα μέρη στο βιβλίο (δείτε το αρχείο «Ύλη Βιβλίο Τζαβαλή» ή «Ύλη Βιβλίο Χρήστου» στα «Έγγραφα» στην η-τάξη). Οι στατιστικοί έλεγχοι Hausman/Sargan (θεωρία 07, σελ. 28-29) είναι εκτός ύλης για φέτος (ακαδημαϊκό έτος 2022-23). Να υπενθυμίσω ότι για όλα τα αρχεία θεωριών και ασκήσεων υπάρχουν τα αντίστοιχα βίντεο στα «Πολυμέσα» της η-τάξης.
  • Όσοι/ες έχουν δηλώσει το μάθημα στο my-studies και σκοπεύουν να πάρουν μέρος στην εξέταση παρακαλώ να εγγραφτούν στην Ομάδα Χρηστών «Εξέταση Οικονομετρίας – Σεπτέμβριος 2023» στην η-τάξη. Αυτό γίνεται για την καλύτερη διαχείριση της εξέτασης. Θα ανακοινώσω μία ημέρα πριν την εξέταση την κατανομή σε αίθουσες. Παρακαλώ εγγραφτείτε αν έχετε σκοπό να έρθετε και μπορείτε να απεγγραφείτε αν τελικά αποφασίσετε να μην έρθετε.

2) Απορίες

  • Μπορείτε να μου στέλνετε απορίες μέσω εμαιλ και αν έχετε πολλές μπορούμε να μιλήσουμε μέσω Webex ή να κανονίσουμε να βρεθούμε στο γραφείο μου. Το εμαιλ μου είναι vidalla@econ.uoa.gr
  • Στις «Συζητήσεις» στην η-τάξη θα βρείτε απαντημένες συχνές απορίες, «Ερωτήσεις – Απαντήσεις». Δείτε τες προτού μου στείλετε κάποιο εμαιλ. Μην προσθέτετε εκεί απορίες γιατί δεν ενημερώνομαι ότι έχει προστεθεί, να μου τις στέλνετε με εμαιλ. Αν κάποια απορία υπάρχει από αρκετούς/ες, θα την ανεβάζω στις «Ερωτήσεις – Απαντήσεις» ανώνυμα.
  • Θα κάνω μία ώρα γραφείου την εβδομάδα της εξέτασης, θα βγάλω πάλι ανακοίνωση για αυτό. Η ώρα γραφείου της Δευτέρας που γινόταν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δεν ισχύει.

Δείτε Ακόμα