Μικροοικονομική Θεωρία Ι – Γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση Δευτέρα 19/02/24 18.00-20.00

Share at Social

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Η εξέταση του μαθήματος Μικροοικονομική Θεωρία Ι θα πραγματοποιηθεί με γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση τηνΔευτέρα 19/02/24 και ώρα 18.00-20.00.

Θα πρέπει να συνδεθείτε στις 18.00 στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Webex (στο λινκ που σας αντιστοιχεί βάσει επιθέτου, και θα σας κοινοποιηθεί έγκαιρα πριν την εξέταση), όπου θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς επιτήρησης του μαθήματος καθώς και για να γίνει η ταυτοποίησή σας. Αν δεν ταυτοποιηθείτε με τον ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ μέσω της πλατφόρμας Webexδεν θα περαστεί βαθμός στην εξέταση.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν και δοκιμάστε να μπείτε στο Webex link ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια φορά πριν την εξέταση. Μπορείτε να δείτε και οδηγίες του ΕΚΠΑ εδώ:https://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/anakoinwseis/simantikes/Exams_2024/NKUA_online_Exams_-_Students_Guide_.pdf

Η εξέταση θα εκκινήσει αυτόματα στις 18.30 στην πλατφόρμα του eClass μέσω του εργαλείου Ασκήσεις και θα διαρκέσει μία ώρα (λήξη εξέτασης στις 19.30). 

Θα πρέπει να έχετε ανοιχτά δυο tabs στον browser σας, ένα για το Webex και ένα για το eClass καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.  

Τρόπος εξέτασης

Η εξέταση του μαθήματος Μικροοικονομική Θεωρία Ι θα διεξαχθεί με γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση με χρήση της εφαρμογής τηλεδιάσκεψηςWebex και της  πλατφόρμας eClass (https://eclass.uoa.gr/) μέσω του εργαλείου Ασκήσεις.

Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση θα πρέπει να διαθέτετε τα εξής:

  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet, με τα οποία να μπορεί να συνδεθείτε ταυτόχροναστην παραπάνω πλατφόρμα τηλεδιάσκεψη και στο eClass. Δεν επιτρέπεται η χρήση δυο συσκευών.
  • Πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows ή MacOs ή iOS ή Android
  • Σύνδεση στο Διαδίκτυο
  • Φυλλομετρητή (web Browser) ή την ειδική εφαρμογή (όπου απαιτείται) για την πρόσβαση στο Webex και το eClass
  • Κάμερα (πρέπει να είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης), ηχεία και μικρόφωνο, για την επικοινωνία με τον διδάσκοντα και/ή τους επιτηρητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης και για την διεξαγωγή της επιτήρησης της εξέτασης
  1. Webex

Οι φοιτητές/ριες που θα συμμετάσχουν στην εξέταση θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Webex για σκοπούς ταυτοποίησης και επιτήρησης. Η σύνδεση σας στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Webex θα γίνει υποχρεωτικά με τη χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού, δηλαδή username@uoa.gr, όπου το username είναι αυτό που χρησιμοποιείτε και στο my-studies.  Η σύνδεση σας στην εφαρμογή Webex θα γίνει σύμφωνα με τα αρχικά του επίθετού σας στους συνδέσμους που θα σας κοινοποιηθούν μέσω του e-class πριν την εξέταση:

Κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης και εξέτασης θα πρέπει να έχετε ανοιχτή την κάμερα και το μικρόφωνό σας, ενώ τα ηχεία σας μπορούν να είναι χαμηλωμένακατά τη διάρκεια της εξέτασης για να μην αποσπάστε από ήχους εξωτερικούς. Επικοινωνία με τους επιτηρητές ή/και τους διδάσκοντες μόνο για τεχνικά θέματα θα γίνεται μόνο μέσω του group chat του Webex.

Η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης θα χρησιμοποιηθεί ως σύστημα λήψης εικόνας και ήχου, αφενός για την ταυτοποίηση σας, αφετέρου για την επιτήρησή σας στη διάρκεια της εξέτασης. Η ταυτοποίηση σας γίνεται με οπτική επαφή και επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητάς σας (ΠΑΣΟ). Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή σας πριν την έναρξη της εξέτασης, θα πρέπει να περιμένετε να ταυτοποιηθείτε μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής σας.

Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος εξεταζόμενος αποσυνδεθεί από το διαδίκτυο ή χαθεί η οπτική επαφή μαζί του, θα πρέπει να ενημερωθούν οι διδάσκοντες άμεσα και αποδεδειγμένα για το περιστατικό, και ανάλογα με την κρίση των εξεταστών, μπορεί να διακοπεί η εξέτασή του και οφείλει σε προκαθορισμένο χρόνο και χώρο να προσέλθει και να εξεταστεί προφορικά ή εξ αποστάσεως από τους διδάσκοντες του μαθήματος. Απαγορεύεται η παράλληλη χρήση κινητού τηλεφώνου ή δεύτερου υπολογιστή κατά τη διάρκεια της επίλυσης των θεμάτων. Η χρήση αριθμομηχανής επιτρέπεται όχι όμως μέσω κινητού ή υπολογιστή.

Το ΕΚΠΑ σε καμία περίπτωση δεν επεξεργάζεται με αυτοματοποιημένο τρόπο τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν προβαίνει στη δημιουργία προφίλ. Για κάθε εξέταση και σε όλη την διάρκεια που θα είναι ανοιχτές οι κάμερες και τα μικρόφωνα σας για τις ανάγκες της εξέτασης, το ΕΚΠΑ δεν  θα καταγράψει και δεν θα συλλέξει για κανένα λόγο προσωπικά σας δεδομένα  εικόνας και ήχου. Απαγορεύεται η καταγραφή από οποιονδήποτε μέρους ή όλης της εξέτασης με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.

  1. eClass

Η διανομή των θεμάτων και η επίλυση των θεμάτων θα γίνει μέσω της πλατφόρμας eClass και του εργαλείου Ασκήσεις που εμφανίζεται στο αριστερό μενού του eClass. Στο eClass θα συνδεθείτε με το username & password το οποίο ήδη έχετε από το πανεπιστήμιο.

Με την έναρξη της εξέτασης (αυτόματα στις 18.30) θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στο eClass εργαλείο Ασκήσεις ανοίγοντας ένα δεύτερο tab στο browser σας. Αν σε κάποιον δεν εμφανίζεται η Άσκηση (δηλαδή η εξέταση) θα πρέπει να κάνει ανανέωση (reload) της σελίδας του eClass και έπειτα να κάνει κλίκ πάνω στην εξέταση για να λάβετε μέρος στην εξέταση. Η εξέταση διαρκεί 60 λεπτά, λήγει δηλαδή στις 19.30 ακριβώς.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, θα πρέπει να μην έχετε πρόσβαση σε βιβλία, σημειώσεις και υλικό του μαθήματος. Επιτρέπεται η χρήση της αριθμομηχανής (κομπιουτεράκι). Θα πρέπει να έχετε δίπλα σας το πάσο καθώς και λευκές κόλλες με στυλό για να κάνετε πράξεις για τους σκοπούς της εξέτασης. Η εξέταση είναι ΑΤΟΜΙΚΗ.

Αναφορικά με την εξέταση στο eClass, μπορείτε να βλέπετε τον Υπολειπόμενο Χρόνο στην οθόνη σας στη σελίδα του eClass και ΟΧΙ στο ρολόι του υπολογιστή σας. Θα πρέπει να πατήσετε Υποβολή αφού απαντήσετε όλες τις ερωτήσεις στο ΤΕΛΟΣ της εξέτασης.

Αν για κάποιο λόγο πέσει το Internet, ΔΕΝ πατάτε refresh στη σελίδα του eClass. Συνεχίζετε να γράφετε τις απαντήσεις σας και όταν έχετε ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΠΑΛΙ στο Internet και ΑΝ έχετε ολοκληρώσει την εξέταση μπορείτε να πατήσετε Υποβολή πριν τις 19.30.

  1. Οδηγίες αναφορικά με την εξέταση

Σε σχέση με την εξέταση του μαθήματος αυτή θα γίνει αποκλειστικά μέσω του εργαλείου Ασκήσεις από το αριστερό μενού του eClass. Τα θέματα θα είναι διαφορετικά για κάθε φοιτητή. Οι απαντήσεις σας θα δίνονται απευθείας στην πλατφόρμα του eClass, δηλαδή ΔΕΝ θα χρειαστεί να σκανάρετε/ανεβάσετε κάποιο αρχείο εσείς.

Η δομή της εξέτασης θα είναι η εξής. Θα έχετε 60 λεπτά για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις της εξέτασης ενώ στο τέλος θα πρέπει να πατήσετε Υποβολή για την ολοκλήρωση της εξέτασης. Κάθε φοιτητής έχει μια ευκαιρίανα δώσει την εξέταση, άρα θα πρέπει να πατήσετε υποβολή στο τέλος με την ολοκλήρωση των απαντήσεών σας.  

Οι διδάσκοντες, στην περίπτωση στην οποία διαπιστώσουν ή ενημερωθούν από τους αρμόδιους επιτηρητές, ότι παρατηρούνται συμπεριφορές ή δυσλειτουργίες που θέτουν σε κίνδυνο το αδιάβλητο της διαδικασίας, έχουν τη δυνατότητα να αποκλείσουν εξεταζόμενους από την εξέταση είτε να τους καλέσουν σε πρόσθετη ή/και συμπληρωματική προφορική εξέταση.

Στέλλα

Δείτε Ακόμα