Συχνές ερωτήσεις φοιτητών

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου στο τμήμα οικονομικών επιστημών απαιτείται η επιτυχής εξέταση 36 μαθημάτων. Συγκεκριμένα 20 υποχρεωτικά μαθήματα, 4 βασικής επιλογής, 4 μαθήματα από 1 κατεύθυνση και 8 ελεύθερης επιλογής

Η δήλωση του μαθημάτων, μετά από συνεχείς πιέσεις προς τον Πρόεδρο και την γραμματεία του τμήματος Τ.Ο.Ε από την ΔΑΠ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ,  ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ μέσω https://my-studies.uoa.gr/secr3w/connect.aspx.

Η δήλωση του μαθήματος στο E-class δεν σημαίνει πως δηλώθηκε το μάθημα στην εξεταστική, απλά σημαίνει πως παρακολουθείς το μάθημα και θες να ενημερώνεσαι για αναρτήσεις που αφοράνε το συγκεκριμένο μάθημα. Στο IG: dap.oikonomikou, ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΚΥΡΩΣΗ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Για φοιτητές Α και Β έτους δηλώνονται έως 6 μαθήματα, για φοιτητές Γ και Δ έτους έως 8 μαθήματα και οι φοιτητές επί πτυχίο έχουν δικαίωμα για δήλωση έως 10 μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι η δήλωση μαθημάτων είναι η πλέον σημαντική διαδικασία κατά το εξάμηνο διότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση του μαθήματος.

Η δήλωση συγγραμμάτων για το κάθε εξάμηνο πραγματοποιείται μέσω του συστήματος “Εύδοξος” χρησιμοποιώντας τα στοιχεία (username & password) του E-class στο https://eudoxus.gr/StudentEntryCheck 

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Μόνο σε ένα μάθημα στο ΠΠΣ του τμήματος μας υπάρχει υποχρεωτική παρακολούθηση. Αυτό είναι το εργαστήριο για το μάθημα «εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών» και απαιτεί ένα τρίωρο μάθημα, μια μέρα την εβδομάδα στα εργαστήρια του Τμήματος.

Υ.Σ: Την περίοδο 22-23 υπήρχε τμήμα μέσω Webex, Εξ-αποστάσεως 

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Ναι, εφόσον ο φοιτητής δεν έχει εξεταστεί επιτυχώς στο συγκεκριμένο μάθημα/θεματική ενότητα και δεν έχει παραλάβει ήδη σύγγραμμα για το μάθημα/θεματική ενότητα αυτό τα προηγούμενα εξάμηνα.

Ακόμα και αν το σύγγραμμα του μαθήματος/θεματικής ενότητας έχει αλλάξει σε περίπτωση που ο φοιτητής έχει παραλάβει ήδη σύγγραμμα για το εν λόγω μάθημα/θεματική ενότητα στο παρελθόν δεν δικαιούται να παραλάβει νέο σύγγραμμα στο ίδιο μάθημα/θεματική ενότητα.

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Σημαίνει πως δεν υπάρχουν αντίτυπα του Συγγράμματος στο Σημείο Διανομής και ότι ο Εκδότης θα στείλει σύντομα νέα αντίτυπα. Με την άφιξη των νέων αντιτύπων η εφαρμογή ενημερώνεται αυτόματα, οπότε ο Φοιτητής μπορεί ανατρέχοντας στην εφαρμογή να ενημερώνεται για το διαθέσιμο απόθεμα

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει επαναποστολή του κωδικού PIN από την εφαρμογή του στο “Εύδοξος”.  Συγκεκριμένα, από την αρχική σελίδα της εφαρμογής του φοιτητή επιλέγει: “Δηλώσεις Συγγραμμάτων” -> “Ενημέρωση τρέχουσας δήλωσης” ή “Επισκόπηση” για παλιότερη δήλωση -> “Συνέχεια” και στη νέα οθόνη μπορεί να επιλέξει “Υπενθύμιση του αριθμού ΡΙΝ”. Το PIN θα εμφανιστεί στην οθόνη του φοιτητή και θα σταλεί και στο e-mail που έχει ορίσει στο “Εύδοξος”

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

ΌΧΙ, το πρόγραμμα σπουδών και το τμήμα συνιστά μαθήματά, ώστε να είναι είναι ομαλή η μετάβαση ενός φοιτητή οικονομικών σε ένα οικονομολόγο. Αλλά εάν εσύ θες να δηλώσεις άλλα μαθήματα, μπορείς ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ. 

Π.χ στο 2ο Εξάμηνο του τμήματος, προτείνονται τα μαθήματα:

  1. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙ
  2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΙ
  3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  4. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Ι

 

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 Ωστόσο εάν εσύ θες να δηλώσεις π.χ Μάρκετιγνκ Υπηρεσιών, μπορείς να το κάνεις ή Λογιστική ΙΙ (Εάν φυσικά έχεις τις βάσεις από την Λογιστική Ι).

Εάν υπάρχει ακόμα απορία, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον Κωνσταντίνο: 6987892823

Λόγω ότι η διαδικασία για τις κατατακτήριες εξετάσεις (ημερομηνίες, εξετάσεις, δικαιολογητικά κλπ) αποφασίζεται κάθε έτος δεν υπάρχει επαρκείς πληροφόρηση και για αυτό τον λόγο καλείτε στη Γραμματεία του Τμήματος για αναλυτική ενημέρωση στα παρακάτω τηλέφωνα.

  • Οι φοιτητές ή σπουδαστές, που υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στις Γραμματείες των Τμημάτων και επέλεξαν διδακτικά συγγράμματα μέσω του πληροφοριακού συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”, τα οποία προμηθεύτηκαν ενόσω φοιτούσαν ή σπούδαζαν στο Τμήμα προέλευσης, έχουν την δυνατότητα αφότου μετεγγραφούν στο Τμήμα υποδοχής να επιλέξουν εκ νέου συγγράμματα μέσω του ιδίου πληροφοριακού συστήματος. Οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές ή σπουδαστές, που εξετάστηκαν ήδη στο Τμήμα προέλευσης, οφείλουν να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα μόνο τον αριθμό των μαθημάτων για τα οποία έχουν παραλάβει συγγράμματα και κατά την κρίση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος υποδοχής απαλλάσσονται από την εξέταση τους. Εάν οι υποβάλλοντες αίτηση μετεγγραφής βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών και δεν έχουν εξεταστεί στο τμήμα προέλευσης, τότε θα δηλώνουν μηδενικό αριθμό μαθημάτων. Οι φοιτητές ή σπουδαστές,  που υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μετεγγραφής, δικαιούνται να επιλέξουν συγγράμματα μέσω του ίδιου πληροφοριακού συστήματος, μόνο αφού εγγραφούν στο Τμήμα υποδοχής.